hoe prime een bovengrondse zwembadpomp

Een boven de grond zwembad pomp moet worden gevuld, als het niet in staat is om het water te pompen door het met geweld. Vandaar dat, wanneer u de pomp, betekent dit dat u de waterstroom te herstellen. De stroming van het water is over het algemeen geblokkeerd omdat de pad werd geblokkeerd door een enorme hoeveelheid lucht. Wanneer een pomp gevuld, wordt het ontlucht zodat het water weer door efficiënt kan stromen. Een paar stappen moeten worden gevolgd om prime een bovengrondse zwembad pomp, en soms moet je kunnen sommige problemen ondervindt bij het herwinnen van de prime op de pomp. Het kan nodig zijn om de stappen een aantal malen voordat de pomp gevuld herhaald, maar zonder dat uw groep niet ontvangstkwaliteit zwembadwater.

Als de pomp in bedrijf is, schakel het onmiddellijk uit. Koppel het netsnoer en schakel de stroomonderbreker, zodat de stroom naar de pomp wordt verbroken.

Stap 1 – Klik hier voor de Pool Pump Ready

Er zijn een aantal kleppen op de zuigkracht van de pomp, die de belangrijkste drain, skimmer en vacuüm lijnen zijn. Sluit al deze kleppen. Kijk voor de ontluchtingsventiel op uw filter, opent het aan een druk die is opgebouwd in de pomp los te maken. Open de zeef deksel van de pomp ook, maar doe het heel langzaam. In het geval dat je boven de grond zwembad pomp niet over een lucht overdrukventiel, gebruik maken van de zeef deksel om de druk vrij te geven, maar opent u het deksel langzaam.

Stap 2 – Werking van Valves

De zeefkorf van de pomp soms verstopt raakt met puin zoals bladeren en stokken. Verwijder alles zorgvuldig en de mand op zijn plaats te vervangen. De mand kan worden gebroken of vervormd, en zo ja, kan de waaier van de pomp enkele brokstukken op te hebben. Reinig de waaier zo goed en zet in een nieuwe mand in het geval deze beschadigd is, omdat het schadelijk is voor de pomp kunnen zijn. De zeef top is afgesloten met een pakking of “O” -ring, die je ook moet controleren voor netheid. Ook moet het niet uit vorm, anders moet u deze vervangen.

Stap 3 – inspectie en reiniging van Zeef Basket

Gebruik uw tuinslang aan water in de zeef te vullen. Leg het deksel weer op de zeef en druk hem naar beneden goed door te draaien op zijn plaats stevig en veilig, vast te draaien met alleen je handen. Als er knoppen aan te scherpen, met beide handen gelijkmatig te scherpen. Het is niet aan te raden om een ​​sleutel of een hulpmiddel, want als je te strak, is het misschien gewoon te breken gebruiken.

Stap 4 – watervulling

Schakel de pomp eerst en open vervolgens een zuigzijde klep heel langzaam. Binnen een minuut de pomp moet in staat zijn haar prime te vangen en krijg het water doorheen stroomt. Maar als het niet haar prime binnen een minuut hoeft te vangen, net sluit de klep en schakel de pomp. Laat het water stromen door de heropening van de zeef klep. Stoom afblazen door het openen van de lucht reliëf op de filter. Je moet de hele procedure opnieuw te herhalen door het navullen van de zeef met water, het sluiten van het deksel, het inschakelen van de pomp en het openen van dezelfde klep. Deze stappen kunnen meerdere keren worden herhaald voordat u de lucht zuiveren en het water kan vrij door de pomp.

Stap 5 – Water-stroming door de pomp

Open de andere kleppen, na elkaar, maar langzaam. Met elke lijn, dezelfde procedure moet worden gevolgd en proberen om de lucht uit de lijn te verwijderen zonder verlies van de prime.

Stap 6 – Water-Flow door middel van All Lines

In geval houdt uw bovengrondse zwembadpomp het verliezen van de eerste wanneer u het uit te zetten, proberen om de lucht in de filter los voordat u de pomp uit te schakelen. Je moet altijd uw zuigzijde kleppen te sluiten en vervolgens overgaan tot de zeef deksel te openen. Het water wordt vervolgens tot aan de klep en het zal voor u gemakkelijk om opnieuw premier te worden.