hoe polyurethaanlijm van vinyl te verwijderen

Polyurethaan lijm is zeer sterke lijm die verhardt binnen enkele minuten. Eenmaal gedroogd, is het zeer moeilijk om het uit elk oppervlak zoals vinyl. Het verwijderen van deze lijm vergt immense geduld en lichamelijke arbeid, als het moet handmatig worden gedaan en duurt erg lang.

Zorg ervoor dat je draagt ​​handschoenen om je huid te beschermen. Doe wat zeep of nagellak remover en warm water op de lijm om het te lichtvaardig verslappen. Gebruik de schraper om de lijm op de rand te verwijderen en duw het mes tussen de lijm en vloeren. Blijven doen met behulp van de rubberen hamer als de lijm is nog steeds uitdagend.

Stap 1 – Het verwijderen

Til de schraper iets naar de lijm op de vinyl oppervlak te verwijderen. Draai de handgreep van het schraaporgaan heen en weer verder duwen. Dit zou de sterke hechting tussen de vinyl en polyurethaan breken. Gebruik ten slotte een fijnkorrelig schuurpapier om alle lijm fragmenten te verwijderen.

Stap 2 – Schrapen

Zorg ervoor dat je met kussens kniebeschermers dragen als je zal worden schrapen voor zeer lang. Dit zal je knieën te redden van de pijn die kan worden veroorzaakt. Zodra de lijm op de vinyl wordt verwijderd, kan het lichte verkleuring veroorzaken. Ook bij gebruik van aceton, zorgen voor de kamer is puur geventileerd, als de rook schadelijk kan zijn. Bovendien moeten vinyl licht en langzaam geschraapt omdat het gevoelig en kunnen gemakkelijk krassen.

Stap 3 – Afwerking Up