Hoe om vlekken te verwijderen: roet, teer, kleurstoffen

Alden Smith is een bekroonde auteur, en levert regelmatig bijdragen aan deze website. Met een schat aan kennis te delen van zijn 50 jaar carrière als schrijver, werkt hij aan uiteenlopende onderwerpen, zoals huis reparatie, gezond leven, auto’s, personal finance, en koken.

Roet verwijderen uit kleding kan gemakkelijk worden bereikt als je een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen te gebruiken. Roet, waarbij oliebasis, nooit ingewreven bij pogingen om het te verwijderen. Vergeet niet, roet gemengd met een oplosmiddel maakt Oost-Indische inkt! In plaats daarvan neemt het kledingstuk buiten en schud krachtig om overtollig roet te verwijderen. Witwassen van het kledingstuk met behulp van een zeer sterke vloeistof of heavy duty fosfaat gebaseerd wasmiddel. Voeg een kopje water conditioner, en 1/2 kop van all-stof bleekmiddel aan uw wassen. Inspecteer het kledingstuk grondig na het wassen. Indien nodig herhalen. Het kan eisen 4-5 wassingen om de roet van uw kleding te verwijderen.

Meer Vlekken verwijderen Tips

Op vloerbedekking, opzuigen als een groot deel van het roet als je kunt, met behulp van het spleetzuigmond van de machine. Gebruik nooit de haren gehechtheid, omdat dit de roet in het tapijt zal malen. Solliciteer isopropylalcohol om een ​​schone witte pad, en dep de vlek totdat deze wordt verwijderd. Laat de alcohol niet direct giet op de vlek, omdat de alcohol zal doordringen in de latex steun van het tapijt, en mogelijk schadelijk voor het. Wrijf niet in een cirkelvormige beweging. Herhaal dit proces totdat er geen kleur geeft op de witte pad. Als de spot aanhoudt, maak een oplossing van een kwart theelepel van een vet snijden vloeistof afwasmiddel zoals Dawn met een liter warm water. Dep het gebied met een schone witte doek om resten te verwijderen. Spoel het gebied met water uit een spuitfles en dep alle overtollige met een papieren handdoek.

Tar van kleding worden verwijderd met een product als Lestoil volledige sterkte van het kledingstuk. Leg het kledingstuk in een hersluitbaar zakje en laat het zitten ‘s nachts, en het witwassen per zorg instructies op het etiket. Onderzoek toont aan dat WD-40 werkt goed op teerverwijdering. Een unieke manier om te verwijderen uit kleding is om de vacht van waterloze handreiniger gebruikt door automonteurs. Wrijf de vlek voorzichtig om de teer te verwijderen, en giet een beetje vloeibaar wasmiddel op de vlek, het werken in zacht, op het olieachtige residu van de hand schoner te verwijderen. Witwassen per zorg instructies op het etiket. Om uit tapijt te verwijderen, eerst met een smurrie verwijdering product zoals Goo Gone aan de teer te verzachten. Solliciteer lichtere vloeistof op een schone witte doek en dep de vlek te verwijderen. De lichtere vloeistof werkt als een oplosmiddel om het verwijderen te helpen. Gebruik een vloeibaar wasmiddel om alle sporen van het reinigingsmiddel uit het tapijt te verwijderen, en daarna deppen met oorlog water om alle sporen te verwijderen.

Kleurstof kan het best uit kleding worden verwijderd door eerst de kledingstukken voorweken in een oplossing van 1 liter warm water, 1/2 theelepel vloeibaar wasmiddel, en 1 eetlepel witte azijn. Laat weken dienen tenminste 15 minuten. Spoel het kledingstuk grondig, en onmiddellijk wit te wassen. Niet in de droger tot u tevreden bent de vlek is verwijderd zijn.

Als de vlek blijft, meng een oplossing van een eetlepel huishoudelijke ammoniak in een kopje water. Test deze oplossing op een gedeelte van het kledingstuk dat onzichtbaar zal zijn, zoals een naad. Druppelen een kleine hoeveelheid van deze oplossing op de vlek met behulp van een pipet voor de beste resultaten. Dep met een absorberende witte pad totdat er geen kleur meer wordt gezien op het pad. Goed spoelen met koud water. Witwassen per zorg instructies op het etiket.

Voor vloerbedekking, gelden club soda zonder verzadigen van de paal. Dep met een witte absorberend pad om de vlek te verwijderen. Doorgaan blotting tot er geen kleur is te zien op het witte pad. Met een oplossing van een eetlepel vloeibaar wasmiddel om een ​​kopje water, spuit de vlek met behulp van een spuitfles, zorgen voor ten minste vijf minuten staan, en dep alle overtollige. Spoel het gebied met warm water om resten te verwijderen. Als de vlek blijft, gebruik van een mengsel van enerzijds waterstofperoxide twee delen warm water. Zorg ervoor dat dit mengsel te testen op een onzichtbare deel van de vloerbedekking te verzekeren het niet bleken uit het tapijt kleur. Spuit dit mengsel op het tapijt en dek af met een witte handdoek om licht te blokkeren van de vlek. Licht verandert de chemische eigenschappen van waterstofperoxide. Laat gedurende dertig minuten staan. Controleer regelmatig om te verzekeren dat er geen kleur verlies. Spoel de vlek met warm water om resten te verwijderen en dep droog met keukenpapier.

Hoewel deze technieken goed aan de meeste vlekken, sommige vlekken, zoals kleurstof, zijn soms bijna onmogelijk te verwijderen. Zorg er altijd voor te zorgen label instructies op te volgen, en als de vlek is op een kledingstuk dat droog is clean only, zoekt de hulp van een professional.