hoe om een ​​lekkende gazonsproeier hoofd repareren

Het is niet ongewoon voor een gazon sprinkler head lekken om een ​​aantal verschillende redenen. Gelukkig is het repareren van het lek is relatief eenvoudig met behulp van een paar eenvoudige stappen. Als pop-up sprinklerkoppen zijn de meest voorkomende, zal de onderstaande stappen te helpen bij het oplossen van lekken gemeen dat type.

De eerste stap voor de vaststelling van het lek is het bepalen van waar het is. Om dit te doen, zet de sprinkler. Besteed aandacht aan waar het water lekt uit. Lekken in verschillende gebieden kunnen worden toegeschreven aan verschillende oorzaken. Controleer om te zien of het water lekt waar deze sprays uit het hoofd of als het boven of onder de kop zelf. Water kan ook ontsnappen uit de sprinkler behuizing of van onder de grond.

Stap 1: Visuele inspectie

Als er water lekt uit de kop van de sprinkler, kan het los zijn, verstopt of beschadigd. Met behulp van de platte schroevendraaier, wrik de sprinkler hoofd omhoog. Houd de as met de ene hand en gebruik uw andere hand om te zien of de sprinkler hoofd is strak.

Stap 2: Het controleren van het hoofd

Het zal gemakkelijker zijn om de sprinkler kop voor andere zaken te controleren of u het verwijdert. Gebruik de schop om graven de sprinkler hoofd. De meeste sprinklerkoppen worden verwijderd door te draaien een dop van de bovenkant van de sprinkler lichaam of huisvesting. De kap houdt meestal de schacht die opduikt wanneer waterdruk wordt toegevoegd. Deze kap houdt ook water lekken uit het lichaam. Inspecteer de afdichting aan de onderkant van de kap. Druk nu op de as van de sproeikop zelf bloot te leggen. De meeste hoofden losdraaien van de as. Verwijder de sprinkler hoofd. Draai de as ondersteboven en schud het. Dit moet het scherm los te maken of te filteren binnen. Zo niet, gebruik dan een lange platte schroevendraaier om het filter te duwen uit de bottom-up. Inspecteer het filter vuil. Als er stof aanwezig is, spoel het filter met water.

Stap 3: Het inspecteren van de Riser en Fitting

Nu inspecteren de sprinkler kop die u hebt verwijderd. Te zien of er vuil in de spray gebied van het hoofd wordt ingediend. Zie ook de draden aan de onderkant van de sprinkler op beschadigingen.

Als er water zichtbaar van onder de sprinkler lichaam was, kan het lek zijn op de riser of fitting. Gebruik de schop om af te graven om de fitting. Draai nu op het water. Kijk of eventuele lekken verschijnen op de fitting. Als dat zo is, moet u de montage te vervangen. Als er water lekt, waar de riser verbindt met de fitting, verwijder de riser. Inspecteer de draden aan beide uiteinden voor eventuele schade. Als ze goed kijken, plaats de riser op de fitting. Zet het water weer aan. Als het lek aanhoudt, kunt u wikkel teflon tape rond de draden 2 of 3 keer.