hoe klimrozen snoeien

Klimrozen zijn een mooie aanvulling op elke tuin, hoewel ze onderhoud nodig en aandacht om gezond te groeien en door te gaan bloeien. Klimrozen hebben behoefte aan een ondersteuning om op te klimmen en moet in de buurt van een muur, prieel of schutting ontworpen voor hun steun worden geplaatst. Hoewel rozen moeten worden gesnoeid om bloei te stimuleren, moeten ze niet worden andere gesnoeid dan om dood hout tijdens hun eerste 2 of 3 jaar van de groei te verwijderen.

Zorg ervoor dat u uw klimrozen regelmatig water. Ze zijn gevoelig voor wortel rot, echter, dus zorg ervoor dat ze goed worden afgevoerd. Zorg er ook voor om de planten water, hetzij in de ochtend of aan de voet van de plant later op de dag, zodat de bladeren niet nat ‘s nachts.

Verschillende rassen hebben verschillende snoeien behoeften, maar deze grondbeginselen over het algemeen van toepassing op alle klimrozen.

Stap 1 – Bereid je voor op Snoeien

Klimrozen moet worden gesnoeid in de late winter of het vroege voorjaar. Knip alle dode of zwakke riet op de begane grond met behulp van uw lange steel tuinieren scharen. Zorg ervoor dat je handschoenen te dragen te allen tijde bij het snoeien van rozen om de doornen te vermijden.

Stap 2 – terugsnoeien Laterals

Zoek de scheuten of zijtakken en snijd ze tot ongeveer 2/3 van hun huidige omvang, waardoor ten minste 3 knooppunten op elke shoot. Dit is waar de nieuwe ranken zal groeien uit de hele huidige groeiseizoen. Alcohol of ander desinfectans uw scheerbeurten tussen individuele planten snoeien reinigen om te voorkomen dat eventuele schimmelinfecties doorgeven aan andere planten.

Stap 3 – Snoei voor Structure

Nadat je terug snoeien de ranken, neem een ​​kijkje op de klimroos als geheel van een paar stappen terug, zodat u de gehele plant kan zien. Als er veel scheuten tot voorbij de drager snoeien aantal extra ranken ook. Zonder snoeien sommige van deze ranken, zal de plant te zwaar geworden en trek de plant naar beneden, zodat het noodzakelijk is voor de belichting van de plant. Klimrozen zijn niet een wijnstok zoals klimop die zich hecht aan zijn steun, je kan nodig zijn om plastic banden of een andere steunmaatregel te gebruiken om de takken op zijn plaats te houden als ze groeien.

Stap 4 – Verwijder Dead Flowers

Snijd de dode bloemen en hun korte stelen uit de plant gedurende het hele groeiseizoen. Dit zal zorgen voor andere vormen van bloemen achter de eerste set op de stam om te groeien en te bloeien.

Stap 5 – Volledig Seizoen Einde Snoeien

Na de laatste bloei van het seizoen in de late zomer of vroege herfst, snoeien de zijtakken terug 5 inch tot 15 inch. Zorg ervoor dat u de plant grondig te controleren om ervoor te zorgen dat er geen knoppen meer voordat u deze laatste snoeien.

Door het volgen van deze stappen voor het snoeien van uw klimrozen, vindt u het bevorderen van de langdurige bloei en mooie structuur van uw planten. Zorg ervoor dat u regelmatig water en bemesten uw klimrozen om hun beste prestaties en vindt u een aantal mooie klimrozen dit seizoen te hebben en voor de komende jaren.