hoe je verf van linoleum vloer te verwijderen

Het kan moeilijk om te voorkomen dat spatten van de verf op de linoleum vloer tijdens een nieuwe laklaag. Zelfs bij grote voorzichtig, er nog kans dat er verf op de vloer te krijgen. Spetters van verf op de vloer niet veel doen om de schoonheid van de ruimte te verbeteren. Als je het geluk om de verf snel genoeg ter plaatse bent, veeg het meteen weg. Dit helpt om vlekken te voorkomen. Echter, er zijn momenten waarop je alleen de verf zult merken nadat het is opgedroogd. Dit vergt meer inspanning te verwijderen. Het is echter niet onmogelijk om verf van linoleum vloerbedekking te verwijderen. Maak gebruik van onderstaande gids voor de verf van uw linoleum vloer te elimineren.

Plaats warm water in een kleine emmer. Voeg wat schoonmaakmiddel om een ​​zeepachtige oplossing te maken. Vermijd wasmiddelen met een pH hoger dan 7, omdat deze verkleuringen kunnen veroorzaken op uw linoleum. Gebruik een doek om de vlek met de zeepoplossing te reinigen. Oefening geduld. Het duurt ongeveer 5 minuten om te weten of het wasmiddel heeft gewerkt. In de meeste gevallen moet het detergens kunnen latexverven verwijderen. Verwijder zeep uit de vloer met een doek gedrenkt in gewoon water. Voor hardnekkige verf, ga dan naar de volgende stap.

Stap 1 – Was de vlek

Doe rubberen handschoenen om uw huid tegen mogelijke irritatie te beschermen door de alcohol. Het is ook een goed idee om een ​​veiligheidsbril te dragen. De dampen van de alcohol kan oogirritatie veroorzaken. Verzadigen een doek met alcohol. Plaats het doek over de vlek. Druk op de lap stevig op de vlek. Laat de lap op zijn plaats voor ongeveer 30 minuten. De alcohol bevat chemicaliën die de verf van het linoleum te strippen.

Stap 2 – Breng ontsmettingsalcohol

Til het doek en gooi. Onderzoek het gebied om te zien of er nog sporen van verf. Gebruik een schuursponsje om de resterende verf te verwijderen van het linoleum. Scrub zachtjes met de pad. Te veel druk zal krassen op uw linoleum. Het beste is om korte streepjes gebruiken, zullen slechts in één richting. Vermijd heen en weer bewegingen, zoals ze waarschijnlijk sporen achterlaten op de vloer.

Stap 3 – Schraap de Verf

Meng wat warm water en een mild reinigingsmiddel in een emmer. Dompel een doek in de oplossing. Wring de doek om het grootste deel van het water te verwijderen. Wrijf het getroffen gebied in een cirkelvormige beweging met je natte doek. Gebruik een ander doek gedompeld in gewoon water om de linoleum goed uitspoelen. Wrijf het gebied droog met een schone doek. Geef linoleum ongeveer een uur aan de lucht drogen.

Stap 4 – Reinig de vloer

Het is een goed idee om een ​​sealer toe te passen zodra u de verfvlekken hebben geëlimineerd. Het verkrijgen van een geschikte sluitmachine van een ijzerhandel. Breng de sealer met behulp van een verfroller. Twee lagen zijn het beste voor een hogere bescherming tegen vlekken.

Stap 5 – Breng Sealer