hoe je verf van gelakt hout verwijderen

Het verwijderen van de verf van gelakt hout kan een mooie houten oppervlak die er goed uitziet, zelfs zonder de verf te onthullen. Echter, het verwijderen van verf van gelakt hout is niet zo eenvoudig als het verwijderen van verf van betonnen oppervlakken of onbehandeld hout. Als de procedure niet correct of met zorg wordt gedaan, zal je het risico beschadiging van het hout onder de verf. Met behulp van een warmte-pistool of een schuurmachine is ook niet aan te raden bij het verwijderen van verf van gelakt hout. De beste manier is om thinner of een chemische stripper ontworpen voor houten toepassingen. Hier is hoe.

Bedek de vloer of het oppervlak onder de gelakte hout met kunststof zeildoek of andere beschermende bedekking die het oppervlak beschermt tegen de eigenschappen van de lak verdunner. Dit is slechts een voorzorgsmaatregel, als een beetje teveel verfverdunner die naar beneden druppelt op het oppervlak onder geen enkele schade aan het oppervlak zou moeten leiden.

Stap 1 Bereiding

Bij werkzaamheden aan het-verfstripping project, zorg ervoor om het werkgebied te voorzien van frisse lucht. Open de ramen en deuren naar de kamer te ventileren. Verfverdunner produceert dampen die dodelijk kan zijn bij inademing in grote hoeveelheden. Draag een veiligheidsbril en handschoenen en om het lichaam te beschermen tegen chemische contact.

Stap 2 – Breng Lacquer Thinner

Zodat de verf gemakkelijk worden verwijderd uit de gelakte hout, in een dikke laklaag dunner op de verf middels een wegwerp penseel. Breng de coating op uniforme richting. Raadpleeg de informatie van de fabrikant voor de arbeidstijd. Soms zal het slechts een paar minuten duren voordat de dunnere om te werken aan de verf. Dikkere verven kan een langere tijd vergen. De verf zal rimpelen als de lak werkt zijn wonderen. Dit is een teken dat de verf wordt effectief verzacht.

Stap 3 – Schraap de Verf

Als de verf tekenen van loslating, maken gebruik van een plamuurmes om het afschrapen van het oppervlak. De verfverdunner kan ook verzachten de gelakt hout onder de verf, dus zorg ervoor dat niet om het hout eronder guts wanneer schrapen. Als sommige van de verf blijft op het hout, reapply lak dunner en schraap ze weer uit na de aanbevolen arbeidstijd.

Stap 4 – Maak de Houten Oppervlakte

Na het verwijderen van de verf, het reinigen van de houten ondergrond om resten uit de verfverdunner verwijderen. Meestal fabrikanten aanbevolen neutralisator na het aanbrengen van de stripper. Gewoonlijk wordt water gebruikt voor op water gebaseerde chemische strippers. Voor olie gebaseerde chemische strippers, raden fabrikanten gebruik van minerale geesten.

Gebruik een staalwol met de neutraliserende oplosmiddel om het oppervlak van de gelakte schoon hout. Breng het oplosmiddel op het oppervlak van het hout in een uniforme richting, de nerf van het hout. Herhaal deze werkwijze totdat alle resten van de verf en de chemische stripper wordt verwijderd. Laat het hout drogen.