hoe je langlaufski’s repareren

Als u van de krachtige sport van cross country skiĆ«n, vroeg of laat zult u merken gaten of gutsen in uw langlaufski’s. Wanneer u een hit rock-en u zult-uw ski’s zal de schade te laten zien en worden gerepareerd. Het is belangrijk om te ondernemen deze reparatie in een plaats met een betonnen vloer of vuil, in plaats van over een goede houten vloer als de P-Tex vloeren kunnen beschadigen als het druppelt.

Begin met het brengen van de ski in het huis of gebouw, en zorg ervoor dat de warmte in het gebouw is op. Plaats de ski, onderkant naar boven, over twee zaag paarden (u kunt ook plaats het over een paar stoelen, hoewel je eerst moet betrekking hebben op de stoelen in de kranten. Laat de beschadigde langlaufski’s op te warmen tot kamertemperatuur.

Stap 1 – Set Up

Zodra het kruis ski land opgewarmd, kijk naar de gaten en gutsen. Het eerste wat je moet doen is om geen vuil-dit zal meestal kleine stukjes rots en stenen te verwijderen. Als de randen van het gutsen zijn ruw en versplinterd, gebruik het mes om alle versplinterde hout te verwijderen. Blijf doorgaan tot de randen en de binnenkant van de gutsen en gaten zijn glad.

Stap 2 – Schoonmaken

Steek de P-Tex kaars. Dit is een speciaal type kaars waarvan was stevig zitten in de guts. Het is een item dat de meeste ski-uitrusting winkels moet uitvoeren. Gebruik geen normale kaarsen voor deze job. Zodra de kaars is volledig in brand zal het beginnen om wax druppelen. Heel voorzichtig, druppelen de was in het gat of guts.

Stap 3 – P-Tex

Als je was op een ander deel van de ski’s druppelen, maak je geen zorgen, kunt u eenvoudig later verwijderen. Op plaatsen waar de gaten lijken vooral diep kun je de kaars rechts tegen de ski’s om de gaten te vullen met wax houden. Je moet blijven vullen met de was tot de was hoger is dan het materiaal van de ski.

Stap 4 – Afwerking

Laat de was te drogen, zodat je comfortabel kunt aanraken. Op dit punt ben je klaar om de P-Tex wax niveau met het oppervlak van de langlaufski’s. Om dit te doen moet je een metalen ski schraper, dat is een gespecialiseerde tool beschikbaar op outdoor winkels. Voer het schraaporgaan langs het oppervlak van de ski. Ga langzaam, het trekken van de schraper naar u toe en alleen op basis van een beetje buiten op een moment. Het is belangrijk dat deze fase van de cross country ski-reparatie niet te haasten.

Het is makkelijker om de schraper te trekken in een hoek tegenover de ski op het eerste. Om te eindigen, keren wat je zou gedaan en duw de scrapper over de vooringenomenheid van de ski. Nadat u de reparatie niveau met de rest van de ski, schraap eventuele wax die elders op het oppervlak zou hebben droop. Laat de ski voor een paar uur en dan weer te inspecteren. Mogelijk moet u de langlaufski’s wax alvorens deze te gebruiken.