hoe je een tegel patio tafel te repareren

Tegels of pleister op een tegel terras tafel kan gekraakt als gevolg van vele factoren, zoals directe impact, extreme temperaturen, enz. Hoewel het hele betegelde top kan worden verwijderd, is het voordeliger om specifieke onderdelen die beschadigd zijn te herstellen. Als de tabel andere structurele schade, verwijzen naar algemene tabel reparatie gidsen.

Inspecteer elke tegel en specie gewricht, om te zien welke onderdelen moeten worden gerepareerd. Als de pleisterlijnen gekraakt, hebben de tegels niet te worden verwijderd. Een eenvoudige re-grouting kan het lukken. Als sommige van de tegels worden beschadigd bereiden vervanging tegels, zodat deze beschadigde te vervangen. Bij de aanschaf van vervangers te vinden die een exacte match zijn, of in ieder geval het dichtstbijzijnde mogelijke kleur, patroon en textuur.

Stap 1 – Spot Beschadigde Tegels en Grout

Wanneer de schade alleen om de specie op de gewrichten, gebruik dan een grout zaag om de gekraakte toplaag verwijderen. Wees voorzichtig niet te diep te zagen. Gewoon verwijderen van het beschadigde gedeelte en laat de innerlijke grout intact. Verwijder het residu van verbindingen te bereiden voor het opnieuw voegen.

Stap 2 – Vervang beschadigde Grout

Meng nieuwe specie in een container dienovereenkomstig. Breng het aan de gewrichten met een rubberen drijver, en laat het gedurende ongeveer 20 minuten. Reinig de oppervlakken van de tegels met een vochtige spons, en laat de specie remedie voor 48 uur. Solliciteer grout sealer aan de voeg lijnen, om hen te beschermen tegen vloeistoffen en andere verontreinigingen. Gebruik borstel een kleine, kunstenaar bij de toepassing sealer. Wanneer grout sealer de tegels raakt, veeg met een vochtige doek.

Stap 3 – Verwijder beschadigde tegels

Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril voordat u gaat werken. Gebruik een klein scherp beitel en een lichte hamer voor dit doel. Plaats de scherpe rand van de beitel op de specie rondom de tegels, en licht tik met de hamer om de tegel vrij te breken. Snijd de voeg rond de randen langs de omtrek tegel, totdat de tegel gemakkelijk kan worden verwijderd. Pak de tegels en het reinigen van de lijm met een plamuurmes, schraper of schuurpapier. Voor de installatie van de vervanging, zorg ervoor dat de gehele holte vrij is van specie, lijm en ander vuil.

Stap 4 – Installeer Replacement Tiles

Plaats de vervangende steen in de vrijgekomen holte om te controleren of het past. Snijd de tegel dienovereenkomstig, totdat het perfect door het gat past, met voldoende ruimte voor het voegen. De lijm op de basis van de holte volgens de instructies van de fabrikant. De lijm aan de onderzijde van de tegel ook. Plaats de tegel in de holte, en laat de lijm droogtijd van ca. 6 uur of zo.

Wanneer de tegellijm is uitgehard, bereiden wat specie. Gebruik een rubberen drijver aan de voeg toe te passen om elke vervanging tegel. Na ongeveer 20 minuten, reinigen overtollige mortel op de oppervlakken van de tegels met een vochtige spons. Na 48 uur toepassing mortel sealer op elke grout oppervlak, zodat het ondoordringbaar is voor vocht en andere verontreinigingen.