hoe je een roestige handzaag opknappen

Als je graag oud gereedschap te verzamelen of een familiestuk u wilt weten hoe je een roestige handzaag refurnish. Het vereist slechts een paar tools en een beetje van het werk, maar je kunt het werk zelf trots doen en hebben in het hebben van zo’n mooi instrument in je collectie.

Ten eerste moet u het handvat te verwijderen. Op vele mooie oude gereedschappen, kan het handvat zelf het werk van een vakman te zijn. Draai de schroeven die het te houden en wiebelen gratis. Dit kan moeilijk zijn als er veel roest op de zaag. Ook is er over het algemeen een ophoping van roest en andere materialen die via zijn gezaagd door de jaren heen rond de handgreep en eronder, dus het kan een beetje werk te nemen om te glijden de joystick uit. Als je problemen hebt het losdraaien van de schroeven kunt u een zeer dunne schroevendraaier om het te doen. Zorg ervoor dat u deze schroeven op een veilige plaats te zetten zoals ze zijn bijna onmogelijk te vervangen.

Stap een

Begin bij het einde waar het handvat was, en het gebruik van uw scheermes, begin weg te schrapen zo veel roest en op te bouwen als je kunt. Houd het mes in een hoek die u zal toestaan ​​om goed te schrapen, maar geen krassen of in het metaal gesneden en schade veroorzaken. Deze stap kan even duren als de zaag is vrij oud en opgebouwd met roest en andere materialen.

Stap twee

Wanneer u klaar bent schrapen met je scheermesje, bent u klaar om te werken met de terpentine. Ik beveel dat u deze stap buiten te doen. Terpentine hebben een sterke geur die je misselijk kunt maken. Werk niet in de buurt van een vlam of met een nabijgelegen sigaret, als de geesten zijn licht ontvlambaar. Trek je handschoenen en het gebruik van de terpentine als een smeermiddel, zand de zaag met de siliconen schuurpapier om de roest te verwijderen. Het doel is om roest te verwijderen en niet al te bezorgd over het retourneren van de glans die de zaag had toen nieuw. U wilt roest te verwijderen, zodat het niet zal afwrijven op alles wat u in de toekomst te snijden. Wrijf parallel aan de zaag en in een rechte lijn. Wanneer deze kant is schoon, veegt alle minerale geesten af ​​met keukenpapier. Herhaal aan de andere kant van de zaag.

stap drie

U kunt staalwol en terpentine gebruiken om het handvat Refinish als je wilt, of u kunt ervoor kiezen om het te laten zoals het is. U wilt het scheermesje te gebruiken om vuil, roest of wat dan ook van de randen van het handvat, waar het past agains de metalen te verwijderen. Schuif het handvat terug op de zaag, en de schroeven te vervangen.

stap vier

Wanneer u klaar bent met de vodden en papieren handdoeken die terpentine bevatten, verzegelen ze in een plastic zak te ontdoen. Dit zijn zeer brandbaar en mag niet worden overgelaten leggen rond een woning of werkplaats.

Safety Tip