hoe je een moeras koeler motor van oververhitting te voorkomen

Het houden van uw koelsysteem motor tegen oververhitting is een belangrijk onderdeel van het totale onderhoud van uw verdampingskoeling systeem. Uw moeras koeler werkt met behulp van een pomp om water te recyclen door middel van een bevochtigd mat. Uw moeras koeler motor draait een riem aangedreven ventilator die lucht zuigt door deze bevochtigd mat. Als het water verdampt, de lucht wordt aangezogen door middel van deze mat is veel meer koel en vochtig dan de lucht in een hete, droge klimaat. Deze lucht wordt geduwd door de ventilator in het huis en koelt en bevochtigt de lucht. Er zijn verschillende redenen waarom uw koelsysteem motor kan oververhit raken en stoppen met dit proces.

Om toegang te krijgen tot de interne onderdelen van uw koelsysteem met inbegrip van uw koelsysteem motor moet je gewoon de schroeven uit de achterzijde zijpaneel van het moeras koeler. Zodra de schroeven zijn verwijderd moet je gemakkelijk kunnen schuif het achterpaneel en bevochtigd koeling mat het interieur componenten bloot te leggen.

Stap 1 – Verwijder Side Muur Cover

De zijkanten van uw koelsysteem vensterbank glijden heel gemakkelijk en dit te doen zal de waterpomp, motor bloot te leggen en gordel ventilator in. Eenmaal binnen controleer de spanning van de band loopt van het moeras koeler motor aan de ventilator. Het moet niet te strak of te verliezen. Onjuiste V-snaar spanning kan ertoe leiden dat uw koelsysteem motor oververhit raken. Grofweg zou er ongeveer 1 inch van het spel in de spanning van uw V-snaar.

Stap 2 – Controleer de riemspanning

Uw motor zal twee lagers die soms worden genoemd “squirrel cage” lagers hebben. Elk van deze lagers moet hebben een olie-poort aangesloten. Zorg ervoor dat deze lagers genoeg olie om vrij te draaien. Als deze lagers niet genoeg olie hebben, kunnen ze beginnen te grijpen en ervoor zorgen dat het koelsysteem motor oververhit raken.

Stap 3 – Controleer Shaft Bearings

Zorg ervoor dat de elektrische bedrading en aansluitingen op uw koelsysteem motor veilig zijn en niet oververhit raakt zichzelf of kortsluiting. Ook kan een slechte schakelaar in het moeras koeler zekering motor of ertoe leiden dat de motor te heet worden en uitgeschakeld. Zorg ervoor dat alle aansluitingen, schakelaars en draden correct zijn geïnstalleerd en onderhouden dat het moeras door oververhitting te vermijden koeler motor.

Stap 4 – Controleer de elektrische aansluitingen

De motor in koelsysteem begint te lopen op of onder een specifieke spanning, bij voorkeur beneden. Als er te veel spanning naar de motor wordt geplaatst, kan het oververhit. Teveel spanning kan schade aan de interne bedrading en elektronica tot gevolg hebben. Zorg ervoor dat de juiste spanning voor de motor welke wordt toegepast op beschadiging en oververhitting te voorkomen. De spanning capaciteit van de motor wordt op de zijkant van de motor. Merk op dat de genoemde spanning vermogen van de motor is niet de juiste spanning van de motor. Om goed te werken en niet oververhit raken, moet de motor draaien op 55 tot 60 procent van de totale spanning capaciteit.

Stap 5 – Controleer de juiste spanning