hoe je een koolmonoxidemelder gelezen

In tegenstelling tot de brandmelders, die de meeste van de tijd zijn slapend en geluid alleen een waarschuwing als de werkelijke rook of vlammen aanwezig zijn, een koolmonoxide-detector is voortdurend actief, zelfs als het alarm niet afgaat. Een gemakkelijke onderscheid in de namen. Een daarvan is een alarm, en de andere is een detector, dit betekent dat het regelmatig controleren van uw huis.

Koolmonoxide is een kleurloos, geurloos gas. Ook bij lage tot matige niveaus van blootstelling, koolmonoxide (CO) vergiftiging optreden en leiden tot neurologische schade en zelfs de dood. Vanwege dit, is het cruciaal dat u weet hoe u uw koolmonoxidemelder te lezen, zodat je weet of koolmonoxide is het bereiken en een verblijf in een gevaarlijk niveau in uw huis.

Het krijgen van een nauwkeurige lezen

Om ervoor te zorgen dat het lezen van uw koolmonoxidedetector juist is, moet u eerst te controleren of het is geïnstalleerd op een geschikte locatie. De meeste fabrikanten zullen adviseren het installeren van een CO-detector in de buurt van het plafond. Dit is omdat, terwijl koolmonoxide ligt dicht bij hetzelfde gewicht als de lucht, het komt meestal uit rookkanaalafvoer dat warme koolmonoxide uitstoten. Warmer, de neiging gas boven de lucht te stijgen.

Inzicht in de Koolmonoxide Measurement

Ook, omdat het reukloos gas is een bijproduct van elke verbrandingsapparaat, moet Installeer geen koolmonoxidedetector direct boven of naast dit soort apparaten. Omdat ze de neiging een “burst” van koolmonoxide opstarten uitstoten, kunnen zij uw detector een onnauwkeurig hoge waarde geven als te dicht.

Weten hoe teveel is

Koolmonoxide wordt gemeten in ppm, vaak afgekort als PPM, wat een meting gebruikt om vloeistoffen verdund in water of gassen beschrijven lucht. Dit is een soortgelijk meting een percentage. Bijvoorbeeld één procent, één van 100, is hetzelfde als een honderdste. Dus als een procent van de lucht in de kamer werd koolmonoxide, dat is gelijk aan 10.000 delen per miljoen koolstofmonoxide.

Alleen zorgen te maken wanneer u naar

De nummers op uw koolmonoxidemelder waarschijnlijk niet veel voor u betekenen als je niet weet hoeveel delen per miljoen is veilig en hoeveel is gevaarlijk. Hoewel er geen exacte concentraties voor wat je aankan, zijn er enkele algemene richtlijnen te volgen.

onderwerpen

Een goede basis voor wat veilig is is ongeveer 35 ppm, dat is de maximale concentratie toegestaan ​​door de federale wet voor continue blootstelling gedurende een periode van acht uur. Na twee of drie uur blootstelling bij 200 ppm, kunt u lichte hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid.

Het begint om echt gevaarlijk bij 400 ppm, die niet alleen ernstige hoofdpijn kan veroorzaken na slechts een of twee uur van de blootstelling, maar ook kan levensbedreigend worden na meer dan drie uur van de blootstelling.

Het wordt drastisch slechter van hier, met 1600 PPM veroorzaken van de dood in een uur en 10.000 ppm veroorzaken van de dood in minder dan 10 minuten.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het controleren van uw koolmonoxide-niveau is dat een hoog aantal is niet altijd een directe indicator van een gaslek. Voor niveaus tot 200 delen per miljoen, kunt u het huis te verlaten (na het uitschakelen van alle koolmonoxide produceren toestellen, natuurlijk) voor een paar uur en terug te keren om te zien of de meetwaarde gelijk blijft. Vaak iets eenvoudigs als een nabijgelegen roker zal de lezing tot spike tot 100 delen per miljoen.

Echter, als de lezing is continu op of boven 35 delen per miljoen, je bent een hoog risico op carbon vergiftiging en onmiddellijke maatregelen moeten worden genomen, ook als alarm uw koolmonoxide melder niet afgaat.