hoe je een gebarsten luidsprekerconus repareren

Luidsprekerconussen kunnen beschadigd worden op vele manieren. Vaak worden gestoten door mensen of meubels terwijl ze verplaatst en dit leidt tot scheuren of barsten in de kegel. Sommige scheuren ontwikkelen simpelweg omdat de spreker is oud en broos. Reparatie van uw eigen luidsprekerconussen kan geld besparen. De conus is gemaakt van stevig papier of licht karton, dus het is eenvoudig op te lossen met items die u kunt vinden rond het huis.

Schroef en neem de woofer uit de doos luidspreker. Leg de schroeven op een veilige plaats, zodat u ze niet verliest. Koppel de draden en het meten van de scheuren of barsten.

Stap 1 – Verwijder de Woofer

Knip een stuk van de bouw papier aan te passen over de scheur. Gebruik een kleur papier dat lijkt op de kegel kleur om het herstel lijken naadloos. Probeer de pleister veel groter dan de spleet als een grotere patch kan de integriteit van de kegel in gevaar brengen maar ook van invloed op het geluid niet te maken.

Stap 2 – Snijd een Patch

Met behulp van de kleine kwast, dep een kleine hoeveelheid van de lijm op de scheur randen en plaats het papier pleister op de top van het. Zijn plaats te houden gedurende twee minuten. Schilder een dunne laag van de rubber cement rond de randen van het papier en laten drogen. Zorg ervoor dat je de hele scheur te dekken, zodat er geen gaten.

Stap 3 – Lijm de Paper Patch

Draai de woofer op en verf een laagje lijm over de achterkant (binnen) van de scheur. Toestaan ​​dat dit volledig droog zijn voor het testen van de luidspreker met geluid.

Stap 4 – Lijm de andere kant van de Crack

Als de scheur is dun en klein, kun je gewoon plakken de randen samen met de rubber cement, zonder gebruik van een patch. Dit is een tijdelijke baan, want een gebarsten woofer is waarschijnlijk oud en zal meer scheuren in de tijd ontwikkelen. Een barst of scheuren betekent dat de integriteit van de kegel wordt aangetast en de lucht, zal niet bewegen als ontworpen. Als u nog steeds een gebarsten spreker te gebruiken, zal de scheur groter worden en het omliggende kaart meer benadrukt. Dit kan leiden tot nog meer schade.

Andere manieren om scheuren te plakken, nagellak of andere lijm die flexibel blijft na het drogen, zoals polyvinylacetaat (gekocht bij ambachtelijke winkels) gebruiken. Super lijm wordt afgeraden, omdat dit de kaart verstijft en laat het gevoelig om opnieuw te breken. Zorg ervoor dat u niet te veel van elke lijm of patch te gebruiken omdat de zware plek meer zal trillen en meer gevoelig voor schade.

Een andere optie is om de scheur met lijm doek reparatie tape te herstellen. Zorg ervoor dat het doek niet te zwaar is en dat je alleen zo veel als je nodig hebt, zodat je niet een ‘zware’ spot te maken. Op deze manier zal het geluid niet worden veranderd van uw luidspreker en je kunt verdere schade te voorkomen.