hoe grout rond badkuip tegels verwijderen

Wanneer u badkuip Tegelvoeg doet u dit met het oog op de muur die er achter zit tegen vocht beschermen, maar soms zul je te hebben of willen grout verwijderen. Als u wilt gebroken tegels te vervangen of wil je gewoon een verandering is op een dergelijke reden. Misschien is de specie is oud en is peeling, verkleurd of gebarsten dan is dat een goede reden om specie te verwijderen. Het artikel dat volgt zal laten zien hoe je specie uit je bad tegel te verwijderen.

Stap 1: Bescherming

Het verwijderen van specie zal veroorzaken grout stof stijgen. Een badkamer is een zeer kleine ruimte met beperkte ventilatie. Grout stof is schadelijk voor je ogen en je ademhaling, maar het is ook slecht voor je porselein, balies en je spiegels. Voordat u begint met grout put te verwijderen op het gezicht masker en de bril. Om zware opruimen voorkomen later gebruik maken van een doek om uw blootgestelde badkamer gebieden bestrijken om stof te voorkomen dat de afwikkeling. Wanneer u grout verwijderen Je werkt dicht bij uw tegel. Ter bescherming van de tegels plak ze langs de rand grout met plakband.

Stap 2: Kies het gereedschap

U kan handmatig gereedschap of elektrisch gereedschap gebruiken om specie te verwijderen. Een grout zaag met een karabijn getipt zaagblad en de specie schraper met een carbide tips zijn voorbeelden van handgereedschappen. Het blad van de zaag lijkt op een gebogen schroevendraaier met een mes ongeveer 1 1/2 duim lang. De schraper heeft een handgreep met een kop in de vorm van een driehoek. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en goedkoop, maar ze zijn boek zodat het werk zal het langer duren om te voltooien. Het voordeel is dat je de volledige controle van het gereedschap te handhaven.

Elektrisch gereedschap zijn een andere optie. Een dremel tool is geweldig voor het krijgen van tussen de specie lijnen en kunt u de tip aan uw behoeften veranderen. Een goede tip is om zowel handmatig en elektrisch gereedschap te gebruiken. Op deze manier kunt u zowel de snelheid en precisie om specie te verwijderen.

Stap 3: Het verwijderen van de Grout

Snijd een groef in de specie met ofwel de dremel instrument van de grout zaag. Het kan slechts een paar slagen als de mortel is poreus. Indien echter, het is erg moeilijk, moet je meer moeite om die eerste groef te gebruiken. Gebruik zelfs en een stevige druk wanneer u het snijden van een groef. U moet nu de specie uit de groef te trekken. Om dit te doen moet je de groef groter te maken. Gebruik de grout schraper om deze taak uit te voeren. Om grout dat diep wordt gebruik het schrapen tool met de traan tip te verwijderen.