hoe formica Refinish

Formica is een populaire afwerking voor aanrechtbladen, tafels en keukenkastjes. Sterk en duurzaam, duurt meestal vele jaren. Wanneer uw Formica oppervlak wordt oud, toont slijtage of gewoon niet de juiste kleur niet meer, kunt u het Refinish in plaats van vervangen. Schilderen Formica is een eenvoudige oplossing, en u kunt uw project te voltooien in een week of minder, met het grootste deel van die tijd besteed aan het toestaan ​​van uw verf te drogen

Bij het selecteren van uw verf, kiezen uit glans, satijn of eierschaal afwerking en kies een verleidelijke kleur die u zult genieten voor de komende jaren.

Stap 1 – Bereid

Als het overspuiten van formica kasten, moet u de deuren te verwijderen, het opslaan van alle hardware in een plastic zak, zodat u het later gemakkelijk kunt vinden. Plaats de deuren op een stabiel werkoppervlak. Schik druppel doeken onder uw werkgebied. Was de Formica oppervlakken grondig met water en zeep en droog met handdoeken. Volgende, genieten een doek met alcohol en wrijf het oppervlak aan een olie of vet achtergelaten door het reinigingsmiddel te verwijderen.

Stap 2 – Zand

Sand jouw Formica oppervlakken met 120 grit schuurpapier, het handhaven van zelfs druk of met behulp van een elektrische schuurmachine indien gewenst. Zand gelijkmatig om te voorkomen dat eventuele lage gebieden op uw werkblad. Verder schuren tot er geen glans op het oppervlak van de Formica en enigszins ruw. Veeg het oppervlak met alcohol weer om alle stof van uw project te verwijderen.

Stap 3 – Tape

Breng kleefband om de randen van het werkblad naar de aangrenzende gebieden te beschermen. Als het overspuiten van een teller, bijzondere aandacht besteden aan het maskeren van de spoelbak en muren rond de teller gebied. Tape het plastic over uw gootsteen en kranen om hen te beschermen.

Stap 4 – Primer

Verf je bereid Formica oppervlak met een laag primer. Voor Formica aanrechtbladen en tabellen en het platte vlak van kastdeuren, gebruik maken van de korte-nap verfroller. Gebruik een klein penseel voor het kabinet interieur hoeken en randen in de buurt van uw muren, of enig ander gebied te klein voor de rol om effectief te dekken. Laat 24 uur voor uw grondlaag te drogen. Één laag moet voldoende zijn, maar als de oude kleur niet volledig bedekt, breng dan een tweede laag en laat nog 24 uur drogen.

Stap 5 – Paint

Pas uw geselecteerde verf in dunne lagen, opnieuw met de korte-dutje roller van toepassing op grote platte oppervlakken. 2-3 lagen zou voldoende moeten zijn, en deze lagen moet volledig drogen alvorens de volgende laag. Controleer of uw dekking is nog geen oude kleur blootgesteld.

Stap 6 – Clean Up and Enjoy

Verwijder alle plakband, zorg dat u geen verf te trekken als je dat doet. Misschien wilt u een doos mes of scheermes te gebruiken om langs de rand van je tape om eventuele verf pull up te voorkomen. Als uw project betrokken zijn uw kasten, re-hechten deuren naar de kast frame en opnieuw te bevestigen uw handvatten.