hoe blauwdrukken lezen

Voor velen is het proberen om blauwdrukken te lezen kan voelen als een nieuwe taal leren. Met al die lijnen, symbolen en afkortingen, kunnen blauwdrukken zelfs de meest intuïtieve Boggle onder ons.

Elke set van de plannen verkocht door Homestyles zal alle of de meeste van de volgende items

Terwijl elke ontwerper creëert en assembleert thuis plannen anders, een overzicht van de meest voorkomende notaties gebruikt in de blauwdrukken van pas komen.

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze klanten

Wat voor soort papier zal mijn plannen op lijken?

Plannen meestal verschijnen op groot papier, vergelijkbaar met kantoorpapier, die wordt geleverd in drie standaard maten – ‘C’ (18 “x24”), ‘D’ (24 “x36”) en ‘E’ (36 “x48”).

Reproduceerbare blauwdrukken worden getekend op papier bekend als “velijn.” Plannen velijnpapier, die zeer dun en bijna doorzichtig, kan worden gewist en opnieuw getekend. De plannen moeten op velijn papier als de cliënt van plan is om een ​​professionele ontwerper, architect of ingenieur om wijzigingen aan te brengen in te huren.

Omdat auteursrechten van de ontwerpers zijn opgeheven, reproduceerbare plannen kosten een beetje meer dan gewone blauwdrukken. Zonder auteursrecht, kan onbeperkt aantal kopieën worden gemaakt van de plannen voor de bouw van een enkele woning. Velum kunnen worden omgedraaid voor het kopiëren naar een spiegel-reverse set die kan worden gebruikt om een ​​huis te bouwen in de tegengestelde richting van die getoond in de catalogus.

Inhoud die door HomeStyles.com